19 Mart 2015 Perşembe

Oopsie


Oopsie 

İsminin İngilizce versiyonundan anlaşılacağı üzere bu tarif bir hata ile çıkmış…Yapan kişi un koymayı unuttuğunu pişirince fark etmiş ve ooops demiş oopsie olmuş :-) İnternette yazılanların yalancısıyız:-)
Yalancı ekmek diye de geçiyor bu tarif.. Hamburger için kullanılabilir, pizza altı olarak kullanabilirsiniz, salata ya da çorbaya da eşlik edebilir. Karbonhidratsız, protein değeri yüksek hem besleyici hem doyurucu...

İÇİNE
3 yumurta ,  beyazı ve sarisi ayrılacak
100 gr.  az yağlı peynir
Bir cimdik tuz
Susam,çörek otu,keten tohumu (istenirse )

ÜSTÜNE:

İnce dilimlenmiş mantar, biber, kasar peyniri rendesi, domates sosu ya da ketçap
Beyaz peynir, maydanoz
Kuru kekik

YAPILIŞI :

Yumurta sarisi , krem peynir, tuz güzelce çırpılır. Yumurta beyazları SERT köpük olana kadar mikserle çırpılır ve önceki karışıma dikkatlice katılıp,karıştırılır.
Oluşan şey, hamurumuz oluyor. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kaşıkla pay edilir.
170 derece ısınmış fırında 20-25 dakika pişirilir.



Pisen Oopsie' lerin birinin üzerine maydanozlu peynir döşenir .Diğerinin üstüne ketcap sürüp incecik kesilen mantarlar ve kirmizi biberler dizilir.. En üste de kasar peyniri serpip, firina verin. Peynirler eriyene kadar 170 derecede pisirin.

* Ekmek, burger olarak kullanılacaksa  iyice kizarana kadar pisirilir.
Pizza  icin üstüne konacak malzemenin pişmesi de gerektiğinden fazla kızartmayın..
6 yerine 4 tane hatta 2 tane yapabilirsiniz ki, daha kalin ve büyük pizzalariniz  olacaktır .
* Peynirli hali ile açık pide tadı verir.
 Daha küçük formlu olarak,kraker yerine de harika olur...

Ekmek veya Burger olarakta adet sayısını daha dolgun olması için az tutmakta fayda var,. İçine Hindi eti, sebze, köfte konulabiliyor.Seçenek çok....

 Deneyeceklere afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder