19 Mart 2015 Perşembe

Topçata Çorbası


 Topçata Çorbası



Rumeli Yöresi
Dört mevsim yapılabilir.


Malzemeler
  • 6 su bardağı su
  • 200 gr kıyma
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kristal kayatuzu
  • Yarım kâse kadar ince bulgur
  • Yarım çay bardağı iri bulgur
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limonun suyu
  • 6-7 dal maydanoz


Hazırlama
1. Kıymayı, kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ile yoğurun, fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
2. İnce bulguru büyük bir tabağa boşaltın ve hazırladığınız köftecikleri ince bulgura bulayın (birbirlerine yapışmalarını önlemek için).
3. Suyu bir tencereye dökün ve orta ısıdaki ocağın üstüne koyun. Kaynamaya başlayınca minik köftecikleri içine atın ve 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra yarım çay bardağı iri bulguru ilave edin ve 5 dakika kadar daha pişirin.
4. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.
5. Köftecikler pişip bulgur şiştikten sonra ocağı söndürün. 2-3 dakika bekleyin ve çorbayı karıştırarak yoğurtlu terbiyeyi ilave edin (çorbayı kestirmemek için terbiyeyi yavaş yavaş dökün). En üste doğranmış maydanozları serpin ve çorbayı kaselere boşaltarak servis edin.

Kaynak: sofra.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder