20 Mart 2015 Cuma

Zerdeçallı Soğanlı Mantarlı Yeşil Mercimek





10 tane doğranmış kültür mantarı
İki orta boy kuru soğan 
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı ev salçası
1.5 su bardağı dolusu yeşil mercimek ( biraz haşlanacak hafif diri alacak )
1 ufak çay bardağı bulgur
Tereyağı
Zerdeçal, karabiber, kaya tuzu

YAPILIŞI
Tencereye zeytinyağı mantar ve soğanlar alınır. Kısık ateşte sotelenir. Salça ilave edilip tekrar karıştırılır. Hafif diri pişirilmiş mercimek ve bulgura, üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip kapak kapatılır. Altı kısılır pişip suyunu çekmesine yakın tuz, zerdeçal ve karabiber ilave edilir. Suyunu tam çekip pişince kapatılır. Dinlendirildikten sonra servis edilir.


Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder