20 Mart 2015 Cuma

Zeytinyağlı Bakla


Malzeme
1 kg taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 demet dereotu
Kristal kayatuzu
2 kâse yoğurt
1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
Hazırlama
1.Baklaları bol suyla yıkayın, uçlarını ayıklayın ve elle ikiye kırarak tencereye koyun.
Soğanları soyun ve küçük küp şeklinde doğrayıp baklaların üzerine ilave edin.
Zeytinyağını ve suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin (baklalar yumuşayıncaya
kadar). Bu arada dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın.
2.Tencereyi ateşten alınca limon suyu ve tuz ilave edip karıştırın. Daha sonra baklaları
servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Sarımsakları
soyun, havanda ezin, bir kâse yoğurda karıştırın. Arzuya göre sarımsaklı veya
sarımsaksız yoğurtla servis edin.
Not:
Taze baklaları az su ile haşlayıp, sirke, zeytinyağı ve dereotu ilave ederek haşlama salatasını da
yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder