21 Mart 2015 Cumartesi

Zülbiye


1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg arpacık soğan
1 çorba kaşığı salça veya 2 adet domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı nohut ( kısıtlıda olsa arada bir tüketebiliyoruz )
Tuz
Karabiber
Zülbiye yapılışı;
Akşamdan ıslattığımız nohutu, eti, tuzu ve karışıtırarak 5 bardak suda haşlayalım. Soğanları bütün olarak soyup sap ve kök kısımları dağılmayacak şekilde keselim sonrasında yağda pembeleşene kadar kızartalım. Diğer yanda soğanların katlarından ayrılmamasına özen göstermemiz çok önemlidir sonrasında kevgirle alarak yayvanca bir tencereye yerleştirelim. Tavada kalan yağa, sulandırılmış salça veya kabukları soyarak küçük doğranmış domates konulup biraz kavuralım sonrasında soğanların üzerine gezdirelim. Haşlanan et ve nohutu da salçanın üzerine dökelim. 2 su bardağı et suyu ekledikten sonra 15 dakika kadar hafif ateşde pişirelim. Ateşden aldıktan sonra karabiber ekleyerek üstüne istenirse kıyılmış maydanoz koyduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.


Kaynak: görsel.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder