29 Ekim 2016 Cumartesi

Mercimekli Kapuska




MALZEMELER:
2-3 kg lık lahana
2 adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 Tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
4 yemek kaşığı kepekli yada normal pilavlık bulgur
6 yemek kaşığı saf zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu tuz yada deniz tuzu

Hazırlanışı:
Öncelikle lahananın dış kabukları ve yeşil yaprakları ayıklanır, ortadan ikiye bölünür. İstenilen büyüklükte doğranarak yıkanır.
Soğanlar yemeklik doğranır. Çok az su ve zeytinyağı eklenerek soğanlar kavrulur. Salça ve biber salçası eklenir.
Ardından üzerine doğranmış lahanalar eklenir. Üzerine yıkanmış bulgur konur. (Kilo verme aşamasında bulguru daha az tüketmek gereklidir.)
En son 1 litre su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Mercimekler haşlandığı için son 10 dakikada yemeğe eklenir. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder