14 Kasım 2016 Pazartesi

Karnıbahar Lokmaları



1 karnabahar
Su
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 bardak kaşar peyniri
2 adet yumurta
Tuz
3 diş sarımsak
Karabiber
2 yumurtanın beyazı

1 büyük karnabaharı ayıklayın ve bir kabın içine alın. Kaba su ekleyip, karnabaharları 5-6 dakika boyunca ocakta pişirin. Pişen karnabaharları rondodan geçirin ve üzerine yoğurt, kaşar peyniri, yumurta, tuz, sarımsak ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Başka bir kapta 2 yumurtanın beyazını köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın ve karışımınıza ekleyip karıştırmaya devam edin. Muffin kalıbınızı yağlayın ve karışımınızı kalıba alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder