11 Kasım 2016 Cuma

Karnıbahar Mantısı





MALZEMELER 
1 Orta Boy  Karnıbahar
1.5 Çay Bardağı Zeytinyağı
200 gr Kıyma
1 Orta Boy kuru Soğan
1 Kase  yoğurt
2-3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
YAPILIŞI 
  1.  Karnıbaharlar sirkeli suda  yıkandıktan sonra  büyük bir tencerede  haşlanır.
  2. Kuru soğanlar küçük olarak doğranır.
  3. Başka bir tencerede   zeytinyağı ile doğranan kuru soğanlar   kavrulup kıyma  ilave edilir.
  4. Kıyma rengi dönüp kavrulunca  baharatlar , tuz,karabiber ve  kırmızıbiber ilave olunur.
  5. Haşlanan karnıbaharlar küçük küçük doğranır. ve Servis tabağına  koyulur.
  6. Yoğurt içine sarımsaklar rendelenip karıştırılır ve  karnıbaharların üzerine dökülür.
  7. Son olarak kıymalı sos  üzerine ilave edilir.
  8. Servise hazırdır. İstege göre  farklı baharatlarda ( maydanoz ve nane )  dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder