14 Kasım 2016 Pazartesi

Sabah İçilen Limonlu Suyun Faydaları




Sabahları Sıcak Su ve Limon Sabahları ilk iş olarak içtiğiniz kahveyi, limonlu sıcak su ile değiştirmeyi düşür müsünüz? Bu dünyaca tanınan besin uzmanı Ann Louise Gittleman’ın bir tavsiyesi.

Sıcak su ve limon ikilisi vücudunuz için birçok açıdan faydalı olabilir. Kilo vermenize yardım eder, su ihtiyacınızı karşılar, sindiriminizi kolaylaştırır ve C vitamini alımını yükselterek bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Hatta faydalarını artırmak için birkaç şey daha ilave edebilirsiniz.

Yapılışı Gittleman bir limonun yarısından sıktığınız limon suyu ile bir fincan sıcak suyun en uygun karışım olduğunu söylüyor. Karışımı daha etkili hale getirmek için biraz tarçın, biraz da öğütülmüş zencefil kullanabilirsiniz. Böylece metabolizma hızınızı da artırmış olacaksınız.

Fonksiyonu
Güne başlarken ilk iş olarak limon suyu içmek sindirim sisteminizi uyarır. Bu da besinlerin vücudunuz tarafından daha iyi emilmesini sağlar. Emilim kötü olduğunda aç olmasanız bile, doymamışlık hissi olacaktır.

Etkileri
Limon suyu damağınızdan başlayarak vücudunuzu temizlemeye girişir. Vücudunuza girdikten sonra, böbreklerin boşaltılmasını sağlar, karaciğerden atıkların ve toksinlerin atılmasına yardım eder. Ayrıca toksinleri temizlemekle görevli lenf sistemini güçlendirir.
Önemi Limon da, su da Gittleman’ın kilolardan kurtaran yiyecekler listesine dahil. Susuz kaldığınızda vücudunuz daha fazla yağ depoluyor, çünkü böbrekleriniz böyle bir durumda karaciğerinizden yardım istiyor. Bu da karaciğerinizin yağ yakma görevinden feragat etmesine neden oluyor.

Su ayrıca iştahı azaltıyor. Susuz kalmaksa, tam tersine, açlık hissi uyandırıyor. Limon selülitin azalmasına yardım edebilir, çünkü deriye giden kan akışını artırıp, vücudunuzun atıklardan temizlenmesine yardım ediyor. Limon ayrıca vücudunuzun yağ eritme kapasitesini artırıyor.
Yararları Limon yüksek miktarda C vitamini içerir. Bir limon 30.7 mg C vitamini içerir. Alınması tavsiye edilen günlük C vitamini miktarı kadınlarda 75 mg, erkeklerde 90 mg. C vitaminini daha fazla tüketen insanların sindirim sistemleri çok daha etkin çalışıyor.

Limon ayrıca midenin asiditesini artırıyor, böylece kalsiyumun emilimi kolaylaşıyor. Kalsiyumun iyi emilmesi daha rahat kilo vermek anlamına geliyor. Çünkü kalsiyum yağ hücrelerinde depolanıyor. Yağ hücrelerindeki kalsiyum miktarı arttıkça, onları yakmak o kadar hızlı oluyor.
C vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir, koroner kalp hastalıklarından korur, felç riskini azaltır, kataraktı ve gut hastalığını engeller.Bu antioksidan vitamin kanser riskinin azalmasını sağlıyor.

Kaynak:http://multiyasam.com/sabahlari-sicak-su-ve-limon/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder