19 Kasım 2016 Cumartesi

Yer Elması Çorbası





Malzemeler:
  • yaklaşık 750gr yerelması
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
  • yaklaşık 1,5lt kaynamış su
  • tuz
  • limon
Hazırlanması:
  1. Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  2. Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın.
  3. Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin. Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder