16 Kasım 2016 Çarşamba

Yoğurtlu Pırasa Kavurması




  • 1 kg pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber
  • Sıvıyağ

  •       Üzeri için;
    • 1 kase yoğurt
    • Tereyağı
    • Pulbiber
    Pırasaları yıkayıp halka şeklinde ince ince kesip hazır edelim, soğanı sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım, pırasayı ekleyip hafif kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip, 1 çay bardağı su ekleyip orta ateşte kapağını  kapatıp pişirmeye bırakalım, pırasalar pişip soğuyunca üzerine yoğurdu dökelim, son olarak tereyağını eritip pul biberi koyalım ,yoğurdun üzerine gezdirelim.

    Kaynak: http://www.nefisyemektarifleri.com/yogurtlu-pirasa-kavurmasi-harika/

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder