3 Aralık 2016 Cumartesi

Karnıbahar Ekmeği



• 1 küçük boy karnabahar
• 2 yumurta
• 0,25 su bardağı doğranmış maydanoz...
• 0,25 su bardağı doğranmış dereotu
• 0,5 limon suyu
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1- Karnabaharı temizlendikten ve doğrandıktan sonra bir miktar suda 5 dakika haşlayın.
• 2- Haşlanmış karnabaharı rondo’dan geçirilip bir süzgeçte suyunu iyice süzün. Karıştırma kabına alın.
• 3- İçine yumurta, maydanoz, dereotu, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
• 4- Yağlanmış fırın kabına t 1’er mandalina büyüklüğünde topları yuvarlak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 10 dakika pişirin.
• 6- Pişen karnabahar sandviç ekmekleri aralarına istediğiniz malzemeyi iki veya üç kat yerleştirip servis edebilirsiniz.

not : Karışıma biraz lor ve ince kıyılmış taze soğan eklenincede mücver gibi oluyor. Oda farklı bir lezzet, doyurucu ve sağlıklı.

Not:(Tarifte pişirme kağıdı kullanılmış, Karatay mutfağında kullanılmıyor.)

Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder