9 Ocak 2017 Pazartesi

Zencefilli Kurabiye (Şekersiz, Glutensiz)





Malzemeler:
1çb çiğ badem
1 çb ceviz
4 adet hurma
3 yk glutensiz un
1 adet yumurta
1 yk bal
1 tk tarçın
1 çk zencefil (biraz daha fazla ekleyebilirsiniz)

Yapılışı:
Badem ve cevizleri yarım saat ılık suda bir kasede bekletin. Hurmaları da ayrı bir kapta ılık suda bekletin.

Sonra badem, ceviz ve hurmaları mutfak robotundan geçirin, homojen bir karışım sağlayın. Bu karışımı bir kaba alıp yumurta, bal, tarçın, zencefil ve unu ekleyerek karıştırın. Buzdolabında hamuru yaklaşık 30 dk. bekletin.


Hamura istediğiniz şekli vererek kurabiyelerinizi hazırlayın. 170 C'de 20 dk pisirin.



Kaynak ve original tarif :kurumsalevhanimi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder