23 Şubat 2017 Perşembe

Balkabağı Çorbası



Malzemeler
3 dilim balkabağı (Orta boy)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber


Yapılışı
Tereyağını tencereye koyun, erimeye başlayınca ince ince doğradığınız soğan ve sarımsağı ve doğranmış kabakları ekleyin. Biraz su ve tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek kabakları pişirin. Kabaklar yumuşadıktan sonra 1 su bardağı süt ekleyip 5 dakika daha pişirin ve blenderdan geçirin.

Not: Kilo sorunu olmayanlar bu ölçüye yarım havuç ve küçük bir patates ekleyebilirler.

Kaynak: Facebook Karatay Lezzetleri Sayfası




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder