8 Mayıs 2017 Pazartesi

Pırasalı Omlet

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet ince ve taze pırasa
  • 1 adet taze kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı dolusu un 
  • Yuz ve karabiber

Yapılışı

Pırasalarımızı bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz. Kırmızı taze biberimizi de rende kıvamına yakın büyüklükte ince ince doğrayıp tencereye koyuyoruz. Malzememizin üzerine tereyağımızı ilave edip pırasalarımız ve biberlerimiz cansızlaşana kadar karıştırıp sonra ocağımızı kapatıyoruz. Yumurtalarımızı geniş bir kabın içine kırıp baharatlarımızı ve rendelenmiş kaşar peynirimizi de yumurtaların içine atıp iyice çırpıyoruz. Soğuyan pırasa ve biberlerimizi de bu karışımın içine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamızın içine tereyağını koyup iyice eridikten sonra hazırlamış olduğumuz omletimizi tavaya alıyoruz. Altı piştikten sonra ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.
Pırasalı omlet tarifinin en önemli püf noktası tenceremizdir. özellikle seramik tabanlı tencerelerde yapışma olayı olmadığı için omletimiz daha güzel pişmekte ve daha lezzetli olmaktadır. Pişirdiğimiz omletimizi artık tabaklara servis edip sofralardaki yerini alabilir.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder